Friday, January 14, 2011

Haishhh...gadis idaman

Zaman sekarang sudah berubah,percayalah yang manusia semakin maju tetapi adakah maju itu dari segi teknologi dan juga cara berpakaian serta perangai???

Doktor Bunduon di kampung kuh pernah berkata: atukoi,sumandak dondo osusa kopio mogihum dii olundus,om osonong kowoyoyon dau..( perempuan sekarang ini sangat susah dicari yang cantik dan menawan serta bagus perangainya)

Melihat kepada perempuan sekarang banyak yang sangat ketara pada diri mereka seperti

1) cara berpakaian yang over gila babi
: cara berpakaian menjadi trend bagi semua perempuan tapi sangatlah berbeza dari 10 tahun yang lepas iaitu cara berpakaian sekarang menjurus kepada 'ciplak' gaya artis yang buka sana,buka sini dan gemar mendedahkan yang tidak patut dilihat oleh orang yang tiada bayar berian iaitu yang lebih afdal(???) sang suami yang terchenta...tingkahlaku mereka sebenarnya menjurus kepada keruntuhan akhlak kaum lelaki...ada satu soalan yang bermain walupun boleh dijawab sendiri tapi saja2 diutarakan....adakah bekalan kain di dunia semakin kurang?????
kain sedikit tapi harga pakaian tersebut juga masih mahal...apa kesss?????....

(adess....susah kalau bini macam nie..macam untuk tatapan umum pulak...wakaka)
2) sosial
: bercakap pasal gaya hidup sosial memang hidup bersosial adalah sangat penting dalam mencari kawan ataupun untuk menghilangkan tekanan tetapi adakah hidup bersosial yang " over' ituh menjamin kehidupan yang lebih baik???? tepuk dada lu pikirlah sendiri....keh3...

3) perangai
: gaya percakapan sesorang adalah sangat2 dinilai oleh seseorang lelaki dalam mencari pasangan hidup tetapi ketika melihat gaya2 pompuan sekarang yang suka memaki...alala....out of list betul lah...ekekke..

pandangan tersebut selalunya adalah orang tua yang selalu pikir macam tuh tapi sebagai seorang lelaki yang akan juga (lama lagi kali...keh3...) mendirikan rumah tangga mungkin aspek yang perlu kuh lihat adalah

1) cara berpakaian

asal yang pakai yang sikit lagi tekeluar yang tida sepatutnya memang out of list ...keh3...
( pakai macam nie tida buli meh????...)
2) sosial

kalau bangsa dusun pun walau pun tau moginum tapi kalau terlalu over pun tida bagus jadi misti yang pandai jaga tingkahlaku lah baitu...

3) perangai

paling penting...yang ckp sial lah,cibai lah....atukoi janganlah,kana parang oleh mum tuh..haha...

moral of the story: pompuan skg susah mau dipilih..sudahlah mahal2 semua....haha...

3 comments:

wynda said...

nice entry...:)

beaty said...

wakaka..biasa la tu..mahal2 tap ada negi yang mekirayou *siou ketarlaluan..but tu la skg ni..trend memang tren but mesti jaga jua cara berpakaian kan

Clarenz a.k.a Kelz90 said...

beaty: haish betul2...ehe...susa mau cari eh.....mau cari yg simple2 saja kaye nie...ehe