Saturday, May 1, 2010

Cinta itu Membunuhku!!!

yucks!!..Ahakz....ehe...

3 hari lagi maw exam tp sia mc lg dlm mood malas maw study...ada juga bca2 sikit2 nga sama juga nie lupa lg balik...huhu...

Tengah2 bizi2 maw study+ on9....beszfren selalu mengkolkan hpnya kp hp sa untuk ber'connect'...hehe...

Fb Tempat 'jejak kasih'...tu lah kwn sa ckp bp da jumpa FB sa...beszfren sia yang lama menghilang n x num pun untuk kontek sbb hp sia kana curi( ada bha sa kc ceta 2)...

MyBeszfren(Ranau) { identiti terpaksa dirahsiakan}....Kol sa tym sa tgah study iaitu jam 2 pagi...adedeh...heran nie....sa igt knp,sklinya da meluah ngan sa yang dia baru 'break' sama gf da yang sudah kapel selama 8 tahun...punyalah sa kesian dengar...sa jadi pendengar setia dia...Byk sudah da buat utk 'perempuan' itu...Plan maw mengikat tali pertunangan pada hujung tahun ini tidak kesampaian...1 hal yang dia hampa betul...dia kena tuduh curang...( aie x alasan lain ka?)...

My second story...

Kawan yang kira baru tahun ini kenal dan baru beberapa hari rapat dengan sa bagitahu sa yang da jatuh cinta dengan seorang gadis tapi terpaksa memendam rasa sebab tidak mempunyai peluang pun untuk meluahkannya...sekian lama dia memendam...mengajak keluar...langsung tidak diberi peluang...( apa juga kurang da?...heran owh pompuan itu)...knp x bagi peluang untuk da ckp kan...kan bagus klu da dengar dulu then klu da x suka,juz bagitahu jak lah...kan...

Dalam 2 hari ini aku dijadikan tempat meluah perasaan...kesian dgar dorang ckp......Ketawa pulak dengar yang kawan ckp yang sa jadi 'perunding cinta' sudah...haha...sandi bha...

Cinta?????

X tahu apa yang ada...

Lelaki......

Tahukah mereka menghargai cinta?????

Pompuan

Paras dan rupa x akan menunjukkan perangai dan diri sebenar mereka..


Love......


Kenapa wujudnya cinta kalau ia bukan sesuatu yang membahagiakan bagi sesetengah orang....
kenapa semua orang memerlukan cinta?...
Apakah nilai kesetiaan seseorang dalam percintaan?
Mulut yang berkata tidak mungkin dengan keikhlasan...
Adakah diri akan sedia menerima cinta itu setiap masa....

Cinta tuhan kepada umatnya tidak pernah kurang tapi kenapa manusia tidak dapat berbuat begitu??????????
Mereka tidak sempurna tapi mereka mempunyai akal dan fikiran...

LOVE YOURSELF!!!...


Nah kan kuar ayat sastra Fom 5 sa...hehe....show ur love!!!

THEY NEED,THEY WANT THEN THEY SAY 'I LOVE GOD BECAUSE I KNOW GOD ALWAYS LOVE ME'...



4 comments:

kimmy kimberly said...

uiseh jadi prunding sinta arh ko nie. ehe! neways... lau sia la kan,.. sia akan rasa kesian jugak sama diurng. sama cm kmu jgak la... tp kan,.. lau sia la kan, sia rasa sedih tu mndgr, (op coz la sodii bh kan.. tkkn la happy) tp kan, sia akn rasa lebih sedih dgn diri sia.. crita2 urg tu mmg ada best dia tym mndgr.. tp kadg2 dia pandai tinggal kan implikasi kpd diri kita jgak... hmmm,...kdg2, crita durng macam beban yg berat di bahu, dan kita kena pikul. mcm urg lain yg ditimpa kecelekaan, dia mmg sodi. tp urg yg melihat plak, lebi trasa kesedihan itu..lau sia la. ehe

kimmy kimberly said...

oya, ko exam dis Wed kan???? Best lucks kio! ehe!

Siaw_wAn@ corinA said...

nah..ko sndri pun sakap LOVE YOURSELF~~~~kalo ada pompuan tolak permintaan laki-laki..jan salahkan pompuan...itu hak pompuan juga..kalo dia dah sedia..dia accept juga tu...Hmmmm..mmg kaCian lah kwn ko tu..hehehe..tp sy ajar ko 1 thing ahhh...suba ko tinguk dr sudut kedua2 pihak...Yes..U should do it guy...kalo ko di pihak pompuan..mt ko terpikir..pompuan tidak bole sinang2 accept pelawaan lelaki....harus fikir dlm2 slu...then banyak lah...ko pikir tuk lelaki skg sbb itu kwn ko...hehehehe...nah, that is Me...suka pikir tuk semua org..bru judge kata2 manusia..sy x judge manusia..bCoz im not GOD...=).hahaha..anyway...Salam berkenalan lah kan..hahaha..dr PAPARIAN...OMG..first time tinguk ni perkataan...!!!anyway..Go Go Go for PAPAR!!!God Bless

Clarenz a.k.a Kelz90 said...

Ahakz....siaw_wan....ko silap bha....ehe...sia tia ckp yang salah 2 pompuan bp 2 pompuan tia kasi terus rekationship da sama 2 kawan sa tapi sekirannya sa pompuan kan....sa akan putuskan ngan cara yang lebih baik...tia payh tuduh2 perkara yang bukan then minta tolong kakak da sound 2 lelaki...bukan pengecut kaitu?...hehe....4 me...that gurlz should tell him the truth kan...nah...ehe...

ahakz...1st tym ka...ahakz....

nice 2 know u 2...